Tuinontwerp

Allereerst komt Steven ter plaatse voor een eerste kennismaking waar de noden en wensen worden afgestemd.

Een ontwerp is een eerste en zeer belangrijke stap om uw droomtuin te kunnen realiseren.

Van zodra dit eerste en cruciale beeld is gevormd, kan Steven van start gaan met het opmaken van een vormontwerp om uiteindelijk tot een tuinontwerp te komen waarin beplanting, materialen en kostenramingen worden weergegeven.

Tuinaanleg van A tot Z

Tuinwerken De Preter zorgt voor de aanleg van uw volledige tuinproject.

Van grondwerken, vellen van bomen, plaatsen van afsluitingen, aanleg van vijvers, terrassen in keramische tegels of hardhout,… tot verlichting en besproeiïngssysteem.

Plaatsen van tuinhuis, poolhuis enz behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 • grondwerken

 • vellen van bomen

 • plaatsen van afsluitingen, tuinhuis, poolhouse

 • aanleg van (zwem)vijver, terras met keramische tegels of hardhout

 • verlichting

 • besproeiïngssysteem

Tuinonderhoud

Voor een degelijk onderhoud op regelmatige basis van uw tuin, zowel voor eigen realisaties als die van collega’s, staat Tuinwerken De Preter te uwer beschikking.

Denk hier aan wintersnoei, snoeien van hagen, onderhoud van gazon en nog veel meer. Alles wat nodig is om uw tuin in topconditie te houden.

Grondwerken

Dankzij het uitgebreide wagen- en machinepark kunnen grondwerken volledig autonoom worden uitgevoerd waardoor er de mogelijkheid is om flexibel te werken, zowel in eigen projecten als voor aannemers.

Enkele voorbeelden:

 • nivelleren van terreinen (tevens mogelijk met lasergestuurde rupsbobcat)

 • bouwklaar maken van percelen

 • rooien van bomen en uitgraven van wortels

 • uitgraven van vijvers, zwembaden, sleuven, funderingen, opritten, terrassen

 • plaatsen van septische en regenwaterputten, riolering

Vijvers en zwembaden

De laatste jaren stijgt de vraag naar het aanleggen van (zwem-)vijvers en zwembaden.

Genieten is het sleutelwoord van water in de tuin.

Het zal de plaats in de tuin zijn waar jullie het meest zullen vertoeven. Vooral in de zomer zal in de nabijheid van het water een aparte sfeer rondhangen.

Het is er aangenaam luieren en zonnen, in de nabijheid van het verkoeling gevende wateroppervlak.

Door het klaterende water en de waterspiegel van de vijver waant u zich in een sprookjeswereld.

U weet niet eerst waar kijken en geniet met volle teugen en dat mag. Naar u waterbiotoop kijken en observeren van wat er allemaal leeft en beweegt . kijk naar uw sierlijk zwemmende vissen en de gonzende libellen.

Bewonder het palet van de bloemen in en rond uw waterpartij. De grootte van de vijver is meestal afhankelijk van het gewenste resultaat.

Een ding staat vast, op deze manier zult u zeker het vakantiegevoel thuis creeren.

Snoeien en vellen van bomen

In vele gevallen moeten bomen gesnoeid of geveld worden. Dit kan verschillende redenen hebben: een fraai uitzicht, een gezondere groei, te veel schaduw, veiligheidsredenen, enz.

De juiste methode is van essentieel belang. Dit kan met behulp van een hoogtewerker, een rupskraan met sorteergrijper, een ladder of door te klimmen.

Er wordt steeds getracht om de wortels uit te graven met een kraan zodat deze later geen hinder vormen bij het aanplanten van nieuwe bomen en beplantingen. Op plaatsen waar het uitgraven van de wortels onmogelijk is zullen deze worden uitgefreesd.

Groen en grondrecyclage

Door de grote hoeveelheden groenafval bezit Tuinwerken De Preter een extra opslagplaats waar de recyclage van groenafval plaatsvindt.

Het groenafval van alle werven (bomen, takken, wortels, enz.) wordt op regelmatige basis verhakseld en door een eigen zeefinstallatie afgezeefd. De houtsnippers zijn bestemd voor biomassa en de compost kan worden hergebruikt.

Op deze opslagplaats is er ook steeds een grote voorraad teelaarde ter beschikking. Door het bezit van eigen zeef, kan er grond met stenen worden afgezeefd en worden gescheiden van elkaar. Deze stenen worden afgevoerd naar een recyclagecentrum in de buurt.